Designprocessen är en kreativ och strukturerad resa från idé till färdigt plagg. Den börjar vanligtvis med ett tygval som inspirerar till skapandet av en ny design-plagg. När jag väljer tyg tänker jag på dess egenskaper, kvalitet och hur det kommer att komplettera den önskade designen.

Tygval-skiss-måttlista

När jag har bestämt vilket tyg jag ska använda börjar jag skissa på min idé för modellen. Skissen fungerar som en grov skiss av hur plagget ska se ut, med fokus på form, proportioner och detaljer. För att komplettera skissen tar jag fram en måttlista som specificerar de exakta måtten för varje del av plagget.

Genomgång av instruktionerna och idén

När skissen och måttlistan är klara skickar jag dem till min skräddare i Shanghai. Jag visar honom min idé och förklarar min vision för plagget. Tillsammans med Lily som är spindeln i nätet,  diskuterar vi eventuella justeringar och förfiningar som behöver göras för att säkerställa att plagget blir precis som jag önskar. 

Godkännande av prototyp

David (Skräddaren) tar sedan mina instruktioner och börjar konstruera modellen och sy upp en prototyp av plagget. Prototypen skickas sedan till Sverige för mitt godkännande. Jag går igenom varje detalj, ser  till att passformen är som jag tänkt. Enligt mig är passformen en stor del av designen. 

När prototypen är godkänd tar jag beslut om vilket tyg och vilken färg som ska användas för den slutliga produktionen. Detta beslut fattas med hänsyn till både estetiska och praktiska faktorer, såsom tillgänglighet av material och hur de kommer att fungera med den valda designen.

Produktionen kan starta

Nu kan produktionen starta. Jag har valt att tillverka endast en liten mängd av varje modell och kvalitet. Detta är möjligt då jag arbetar med skräddare istället för fabriker. Det blir dyrare per plagg men det är mer hållbart och kvalitet är viktigare än kvantitet.

Här är vår skjorta Emilia. Tillverkad i en vacker starkt rosa färg. Kvaliteten är 100% siden. Vi använder oss endast av naturmaterial. Här hittar ni alla skjortor