När startade WE TWO Stockholm?

GRUNDADES 2018 och drivs av Katarina Johansson, som arbetat med mönsterkonstruktion, produktutveckling, design, kvalitetssäkring och produktion, både i sverige och utomlands.  På 90-talet designade och drev hon märket Ester.

Vem är kunden?

Varumärket vänder sig till den medvetna och stilsäkra kvinnan som handlar med eftertanke och som bryr sig mer om ett hållbart mode än om snabba trender. Tidlöst, ålderslöst, säsongslöst.

Kollektionen

Består av skjortor, blusar, tröjor och klänningar. Designade att passa vid flera olika tillfällen. Fokus är passformen och de vackra hållbara kvaliteterna. Nu har vi även lanserat örhängen som komplement till den övriga kollektionen.

Material

  • Bomull-siden 70/30. Underbart material som ger den bästa av två världar. Bomullens styrka och krispighet som blandas med sidenets glans och mjukhet. Mixen ger kvaliteten en extra lyxig känsla. Vi arbetar med flera olika vikter och konstruktioner. 

  • Bomull, vi använder olika konstruktioner och tråd, allt för att passa ändamålet. Vi är noga med att få till rätt ”hand feel” Det är en hel vetenskap som ligger bakom för att få den rätt känslan.

  • Siden, främst siden crepe för bästa känsla och fall.

  • Cashmere, Vi väljer de längsta fibrerna och låter våra leverantörer sticka tätt, allt för att få ett så hållbart plagg som möjligt. Tänk på att ett billigt cashmere plagg oftast har mindre garn, väger mindre och stickas lösare vilket ger högre risk för att noppa. Våra leverantörer stickar tight och med det finaste cashmere garnet.

  • Mohair, Vacker fiber för stickade plagg. Fibern har långa hår vilket ger ett läckert plagg. Mjukt och skönt att bära. Enkelt att sköta. Läs mer här

Var sker tillverkningen ?

Kollektionen tillverkas hos små lokala familjeägda skrädderier i Shanghai. Många kvaliteter är tyger från annan produktion, så kallade resttyger. Plaggen tillverkas i små kvantiteter vilket skapar en unik kollektion som hela tiden förnyas under säsongen. Många modeller produceras i kvantiteter så små som tio plagg.

 

Varför tillverkas kläderna i Shanghai?

Från starten, då största fokuset var att designa och tillverka plagg i enbart siden, var Kina ett givet val. Då grundare Katarina arbetat och varit bosatt i Asien under många år har hon haft möjlighet att etablera dessa kontakter. 

” De är mer som mina vänner än som leverantörer, och jag är oerhört tacksam för vårt samarbete som gynnar dem såväl som mitt varumärke” säger Katarina.

Hållbart mode

Tanken är att sträva efter att aldrig producera mer än vad som efterfrågas, det är ett av våra bidrag till att värna om miljön. Vår kollektion är designad att vara bestående, den ska aldrig kännas daterad utan man ska kunna bära våra kläder under lång tid framåt. Vi uppmuntrar att vårda era plagg ömt. Här hittar ni tvättråd

En storlek-One Size

WE TWO har valt att erbjuda en storlek, ONE SIZE, då vi önskar att se ett mer accepterande och inkluderande mode än det som normalt erbjuds. Plaggen kommer att se olika ut beroende på vem som bär dem, det är vårt sätt att visa acceptans för olika kroppsformer. Vi tänker oss kollektionen som ålderslös,tidlös och säsongslös.

När startade WE TWO Stockholm?

GRUNDADES 2018 och drivs av Katarina Johansson som har lång erfarenhet inom mode branschen.

grunsare och designer av we two stockholm