MODE SOM HÅLLER I LÄNGDEN

Vi är medvetna om att klädindustrin är en av de största miljöbovarna i världen. Det krävs en radikal förändring i vårt köpbeteende och i valet av materialen vi använder, samt på vilket sätt vi tar fram våra produkter. Ingen kan göra allt- men vi alla kan bidra på något sätt. Vårt mål och vår vision är att inspirera våra kunder att köpa mer långsiktigt. Vi designar en kollektion som inte är daterad utan vi erbjuder tidlösa klassiker som ska kunna användas i lång tid framöver. Fast fashion är inget för oss. Vi undviker att producera mer än vad som efterfrågas och vi erbjuder kunden ONE SIZE vilket är vårt sätt att göra lite skillnad.

LÅNGSAMT MODE ÄR DET NYA MODET

Kläder konsumeras och kastas i en rasande takt, snabbare än någonsin. Vi vill inte vara en del av det beteendet. Köper man ett WE TWO:s plagg ska det vara ett medvetet val och designen är skapad så man alltid ska vilja ha plagget på sig, oberoende säsong och trend. Det kräver mycket av oss men vi är beredda att anta utmaningen. Vi tror att våra kunder väljer kvalitet framför kvantitet och står över snabba föränderliga trender. Se mer av vår kollektion här

SIDEN ÄR MILJÖVÄNLIGT

WE TWO:s kollektion består främst av sidenblusar och sidenklänningar. När vi jämför siden med andra material vet vi att siden är en förnyelsebar resurs som har många fördelar rent miljömässigt. Silkestråden framställs genom silkeslarven och är därför en naturfiber, det behövs inga skadliga kemikalier i framställningsprocessen. Silkeslarven livnär sig på mullbärslöven som kan växa utan gödningsmedel och det krävs inga bekämpningsmedel, läs mer här. Det behövs förhållandevis lite vatten vid framställningen vilket är en stor fördel gällande miljön. Det kan jämföras med att bomullstillverkning kräver enorma mängder vatten.