Lätt hänt, man spiller kaffe på sina kläder? Hur gör man då? Hur får man bort kaffefläcken? Följ nedan råd så brukar det lösa sig.

KAFFEFLÄCK

Du måste skynda dig! En intorkad kaffefläck är väldigt svår att få bort. Använd vitvinsvinägern som hjälpmedel, detta tips gäller endast för bomull och linnekläder. Använd det inte till dina sidenblusar för vitvinsvinägern kommer att bleka tyget. Har du din sidenblus på dig så drick heslt inte kaffe…. skojade bara, spill inte.

DU BEHÖVER:

Ren trasa eller hushållspapper, vitvinsvinäger och kallt vatten. Här är vår snygga skjorta Emilia den vill man inte få kaffefläck på.

snyggaste vita skjortan

GÖR SÅ HÄR:

Sug upp fläcken med trasan/pappret. Men gnugga inte. Dränk fläcken i vinägern, skölj i kallt vatten. Och skölj igen. Släng in plagget i tvättmaskinen på ett kallt program. Varmvatten kommer göra det värre så allt jobb kan bli ogjort och det vill vi inte, eller hur. . Häng din skjorta på en galge och låt torka. Om så behövs – repetera. Pusta ut och sätt på en ny kopp kaffe ?

Viktigt! Kolla att materialet tål behandlingen genom att först testa någonstans där det inte syns.

snygg linneskjorta