Du gör en investering när du köper en fin sidenblus. Då är det extra viktigt att du vet hur du sköter om din sidenblus på bästa sätt.

knytblus i siden

Skötselråd för sidenblusar

  • Sidenblusar behöver inte tvättas så ofta, oftast räcker det med att vädra plagget.
  • Har du fått en fläck, ta en torr trasa och gnugga bort försiktigt, är det en fettfläck så behöver du suga upp fettet med ett hushållspapper, byt papper flera gånger. Du kan också göra det samma med en microtrasa. Sen löser du upp olivtvål eller galltvål i varmt vatten (viktigt) och gnuggar försiktigt bort fläcken. Lägg blusen i en tvättpåse och tvätta i 40 grader ( gäller bara om man fått en fläck) annars tvättas siden för hand eller i fintvätt programmet i maskin.
  • När du behöver tvätta ditt sidenplagg gör det för hand, absolut smidigast och bäst för miljön. Använd ett tvättmedel avsett för siden eller schampo.
  • Torktumla inte och undvik solljus under torkningen
  • Efter tvätt, skaka försiktigt och häng sen upp på galge och din sidenblus eller skjorta torkar blixtsnabbt. Det är ännu en av fördelarna med siden. Därför ett perfekt val att ta med på resa.
skötselråd för sidenblusar

Edith

Edith sidenblus

Vi är extra förtjusta i vår modell Edith. Feminine sidenblus med generöst stora vida ärmar. Ärmarna är i ⅞ dels längd och avslutas med en smal resår nertill. Blusen kan då varieras i ärmlängd, bär som den är eller dra upp för ett kortare intryck och mer vidare effekt. Den har vackra rynkor emot axeln som en följd av den vida ärmen, otroligt klädsamt och du kommer känna att du har något extra unikt på dig. Blusen har en ståkrage framtill och knäppningen är dold. Äkta pärlemorknappar under den dolda framkanten och den översta knappen är synlig om man väljer att knäppa den hela vägen upp. Den här blusen passar utmärkt att styla ihop med dina favorit jeans eller varför inte en kjol.

Normalt erbjuder vi våra modeller endast i en storlek men nu kommer Edith att finnas i en generösare passform som passar upp till storlek XL, men den är lika fin på en storlek S

sidenblus med stora vida ärmar