Äntligen kan jag berätta!  Dee örhängen jag länge tänkt designa, som ett komplement till klädkollektionen är nu klara! Vissa av er har redan sett dem via nyhetsbrev och även på instagram. Vad tycker ni? Själv är jag stolt och tycker de är så fina. De är handgjorda i Indien. 

handgjort örhänge med rosen quartz sten

Tillverkningen sker i Indien

Här kommer ett litet sidospår varför jag valt att tillverka dem i Indien. För 20 år sedan bodde jag och arbetade i New Delhi för ett av våra större modeföretag. Tycker själv jag var modig som tog med mig man och våra två små barn då 2 och 5 år. Där arbetade jag med Kamakshi, hon var en del av mitt team. Vi hade två väldigt roliga år tillsammans. Det hände massor som jag får berätta om vid ett annat tillfälle. När det var dags för mig och familjen att resa hem igen, höll jag kontakten med Kamakshi. Nu möts våra vägar igen och det är hon som hjälpt till med tillverkningen och är spindeln i nätet. Vi diskuterar även andra projekt ihop som vi snart kommer att berätta för er. Så roligt och spännande.

agate sten orange handgjort örhänge

Fint inlägg på Katarina Althins blogg

Hittade detta fina inlägg på Katarina Althins blogg om våra örhängen. Katarina är moderedaktör på tidningen Tara och driver även pod casten Stilsnack ihop med Jannice Wistrand. Jag måste citera Katarinas inlägg där hon så bra beskriver vad som händer med ett ansikte när vi väljer rätt form på vårt örhänge, citat ”

” När örhängena hänger och slutar nedanför käken kommer din ansikte att se lite mer näpet ut och halsen förlängs. Det skapas en slags balans i obalansen när ögat inte vet vad som är vad och vilken gränslinje som är den ”rätta”

Hänger örhängena i linje med käken kommer det partiet att breddas. Du som har en bred panna passar extra bra i örhängen som slutar vid käklinjen eller är pyramidformade i formen. Det ger fin balans ”slut citat.

katarina althin bär handgjorda örhängen frrån we two stockholm

Tanken med designen

Jag är väldigt förtjust i stenar och de olika betydelserna av dem, sen ville jag ha en rå men också lite elegant look. De ska ge lite attityd och självsäkerhet åt bäraren. Älskar den hamrade looken. Mina egna favoriter är de med en klo runt stenen. De finns med tre olika stenar

örhänge med bergskristall

De kommer i en fin designad ask

Det är kul att kunna leverera dessa örhängen i en fin svart ask, asken är svart matt och med vår logga på. Fin present till födelsedagar, student eller bara unna er själva.

vacker ask för örhängen från we two stockholm

Betydelsen av de olika stenarna

  • Bergskristall, är den mest mångfaldiga healing kristallen, bland alla kristaller. Den är den kraftfullaste healings stenen bland alla kristaller. Den förstärker kraftens energi och intention. Beskyddar mot all negativitet anpassar oss till vårt högre jag och tar bort smärtor.
  • Rosen quarts, Fysiologiskt anses rosenkvartsstenen vara en kraftfull helande sten. Det har föreslagits att det kan förbättra cirkulationen, öka neuronanslutningen och till och med påskynda läkning.
  • Agate orange, Övervinner negativitet. Läker känslor. Betydelse: ORANGE AGATE HEALING CRYSTALS. Agater grundar helande stenar och skapar emotionell läkning, fysisk och intellektuell balans. Denna helande ädelsten hjälper till att centrera och stabilisera fysisk energi.
  • Herkimer sten, Herkimer Diamonds är kraftfulla energikällor och därför bra för läkning. Skapar en naturlig lugn, lindrar spänningar och är bra för stress. Det är också en mycket andlig kristall och kan hjälpa till i din andliga utveckling.