Shanghai i mitt hjärta

Med sina alléekantade gator , och de traditionella kinesiska bostadsområden, är French concession platsen att bo i. Från första dagen älskade jag detta område i hjärtat av Shanghais gamla stadskärna. Och ärligt talat: Innan jag besökte Shanghai för första gången visste jag inte ens att ett så livligt men ändå traditionellt distrikt fanns här. När jag tänkte på Shanghai som är en av de största städerna i Asien, såg jag framför mig höghus, motorvägar, massor av industri och enorma flervåningshus komplex. Men french concession är allt annat än det. Så mitt beslut att tillverka WE TWOs kollektion här var enkelt och lite egoistiskt, det ger mig ju möjlighet att då och då komma tillbaka.

gator med alléer på sidorna

Här hittar du mycket att inspireras av

Här händer mycket som man kan inspireras av. Många som bor i Shanghai är modeintresserade. De snappar snabbt upp nya trender, inte bara modetrender utan också vad som gäller för små cafeer, barer och inredningar i butiker.

små unika modebutiker
Fruktstånd

Lokalbefolkningen

Att blanda sig med lokalbefolkningen är helt enkelt en upplyftande upplevelse varje dag här. Och ingenstans är det lika lätt som på French concessions gator att bli en del av det traditionella kinesiska sättet att leva. När jag stängde lägenhetsdörren bakom mig kändes det som att gå in i en annan värld. Varje morgon så mötte jag våra kinesiska grannar, vi stod och pratade på mandarin 🙂 notera: jag kan inte ett ord men det gick bra ändå. Alltid lika vänliga nog att dela ett leende och ett ’Ni hao’ med oss ​​LLaowais (= de ständiga utlänningarna).

lokalbefolkningen i Shanghai

Det sociala livet

Här används verkligen trottoaren till att socialisera. Du ser ofta lokalbefolkningen, spela Mahjong, äta eller bara vara. Man skulle kunna tro att de flesta stressar i denna stora stad men det är tvärtom. Här tar man det lugnt, går till parken och dansar pardans eller sätter sig ner med sina grannar och spelar mahjong.

här kan du få allt lagat
The Bound
Xinle Lu

Maten i Shanghai

Shanghai är känt för sin enorma restaurangtäthet och också sin mångfald. Och det är helt sant: Jag har inte varit i någon annan asiatisk stad, där du kan hitta allt, oavsett vad du är sugen på att äta. Olika tolkningar av det kinesiska köket, över japanska, koreanska och alla slags andra asiatiska läckerheter, hittar du också en enorm mängd västerländsk mat: Original italiensk pizza, spanska tapas eller till och med riktigt bra turkiska och libanesiska rätter. Särskilt i French concession, där kommer du att ha så många valmöjligheter så det är svårt att välja.

Kinesiska dumplings

Kinesiska dumplings

De absoluta bästa dumplingsen äter du på en taiwanesisk restaurang som heter Din Tai Fung, helt gudomligt goda. Kockarna ser ut som läkare som tillreder dessa små fantastiska dumplings.

peking anka


En annan favoriträtt som inte får missas är Peking Anka. Den kommer in helgrillad till bordet och skärs upp av serveringspersonalen. Du äter den med salladslök, rättika, små särskilda bröd (minns inte namnet) och hoisinsås. Helt oslagbart gott!

Poké bowl

Poké bowl

Det erbjuds också riktigt bra hälsosamma val, som poké, sallader, smoothies etc. I detta avseende är Shanghai verkligen speciellt, jag minns inget liknande från mina besök i exempelvis Tokyo eller någon annan asiatisk huvudstad. Det verkar som om de som bor i Shanghai älskar att fika lika mycket som vi svenskar gör. Du hittar massor av bagerier, naturligtvis många av dem med franska rötter , där du kan köpa nybakad baguette, croissanter, bagels och till och med fullkornsbröd. I vilken annan asiatisk metropol kan du hitta det?

västerländskmat