Så här tar du bort en fläck

Det är en investering att köpa en sidenblus och då är det ju toppen om man vet hur man sköter sitt nya fina plagg på bästa sätt. Vi har tips här om hur man kan tvättar sin sidenblus, och också om hur man lättast och säkrast får bort en fläck om man råkar spilla. Det händer ju oss alla ibland. Hur gör man då när man har fått en fläck på sin sidenblus. Det är inte så svårt. Behåll lugnet och följ nedan råd så kommer det att lösa sig. Det finns ju olika slags fläckar och i det här inlägget pratar vi om fettfläckar och torra fläckar, vilket kan vara från olika slags mat. Ett bra tips är att ta itu med problemet snart efter att fläcken har uppstått.

Det är viktigt att ta bort fläcken innan man tvättar hela plagget.

Fettfläck

  • Är det en fettfläck måste överflödet tas bort först, använd ett hushållspapper eller en torr och ren disktrasa för att suga upp fettet. Det behöver göras i flera omgångar.
  • Lös upp olivtvål i varmt vatten och använd det koncentrerat på fläcken. Se till att ha något bakom fläcken så den inte smittar av sig på tyget bakom, det räcker ju med en fläck eller hur 🙂
  • Sen tvättar ni hela blusen för hand eller i 40 grader i maskin, använd då en tvättpåse. Detta gäller endast om ni fått en fettfläck.

Torrfläck

  • Är det en torr fläck så skrapa först bort allt, det brukar funka, skulle det finnas rester av fett kvar följer ni ovan råd. Ofta räcker det att bara skrapa.