Design processen- Produktionen

Designen av WE TWO Stockholms kollektion sker i Sverige men processen fortsätter vidare hos våra små lokala skräddare i Shanghai. Stor del sker på plats när vi besöker våra tillverkare och alla fantastiska tygmarknader i Shanghai.

Så här går design processen till hos we two stockholms kollektion tas fram. Vi arbetar ju på ett annat sätt än många andra. Främst då vi inte säljer in kollektionen ett halvår innan till återförsäljare. Vi har en väldigt kort ledtid och arbetar hela tiden i säsong.

 

Vi samlar inspiration från en massa olika ställen, tillfällen. Det kan vara människor jag ser på gatan, mina vänner, instagram, modemagasin men främst inspireras vi av tyger- material. Vi älskar att vandra runt på olika tyg marknader och titta på tyger. Vi har ju våra ikon modeller och då gäller det bara att hitta den perfekta färgen och materialet. Främst tittar vi på siden kvalitéer men även andra naturmaterial. Självklart designar vi några nya modeller i säsong för att kollektionen ska kännas ny. Vi vill att våra trogna kunder ska ha möjlighet att uppdatera sin garderob när hon känner för det.

We two tillverkar i mindre upplagor så tanken är att man ska få känna sig unik och ensam om just färgen på sin Edith blus.

Vi tar med mig tech pack = skisser och tekniska instruktioner som detaljskisser och måttlistor som vi lämnar över till tillverkarna i Shanghai, de syr upp ett prov under tiden vi är där. Det provas av och sen väljer vi vilken färg och vilket material på respektive modell. Så alla kvaliteer handplockas på plats.

Leverantörer- skräddarna som syr upp plaggen, har nu blivit våra vänner.  De är väldigt glada över att få sy WE TWO Stockholm kollektionen. Det är bra business för dem, då de annars är vana att bara sy upp ett plagg till varje kund. Nu får de sy upp en liten mini produktion vilket de är glada över.

 

Från början – när vi startade företaget så åkte jag till Shanghai flera gånger, men har tagit beslutet att arbeta mer från distans, då det inte är försvarbart med tanke på miljön vad det gäller att göra långflygningar och även tidsmässigt. . Så nu testar vi att våra leverantörer skickar bilder på nya färger och print. De vet vid det här laget vad vi letar efter, så mycket kommunikation sker via WECHAT. Min vän Catti bor och arbetar i Shanghai för IKEA och hon har varit en enorm hjälp för mig att kunna göra detta på distans. När jag åker dit erbjuder Catti och hennes man Urban sitt hem vilket jag är enormt tacksam för.

Shanghai är den bästa staden för att finna inspiration. Den staden ligger hela tiden i framkant. Det finns mängder med intressanta museeum, utställningar, områden där de har mixat häftiga restauranter och klädbutiker. Vandra runt och titta på människor i french consession är absolut det mest inspirerande man kan göra. Avslutar med några bilder från gatulivet i Shanghai.

 

Här promenerar man i sin pyjamas. Älskar att kineserna inte bryr sig. Regeringen har försökt stoppa få alla att stoppa gå omkring med pyjamas på gatorna men ingen effekt.