Luciakonsert med Adolf Fredriks musikklasser. Det här var inte ett klassiskt luciatåg utan en fantastisk upplevelse med en blandning av körsång, cello, balett och ballroomdans när Adolf Fredriks musikklasser, solistdansare från Kungliga Operan uppträde. Det var en magiskt stund o en mycket annorlunda luciakonsert. Något att minnas länge.

Nordiska museet är så vackert och med den fina julbelysningen i stora salen så blev det en extra fin luciakonsert. Man säger också att man har stans finaste julgran och jag kan utan tvekan hålla med.

Efter konserten tog vi en titt på den enorma samlingen av kläder som finns här. Mode sen 300 år tillbaka.

På museet visas nu utställningen ”Upptäck 50-talets mode”.

Nylonstrumpor, korsetter, markerade midjor, vippiga kjolar, jeans och rutig skjorta. Mitt 50-tal ger en bred bild av det kvinnliga 50-talsmodet. Utställningen ger också en tänkvärd inblick i de för tidens rådande samhällsidealen. Spännande att se o läsa om.

En del av utställningen lyfter också frågan hur vi ser på 50-talets modeideal idag, vilket gör den extra intressant.

Om du har tid så gå och titta på utställningen!