Nationalmuseum Stockholm har efter 5 års restaureringsarbete äntligen öppnat igen. Det har varit öppet i drygt en månad och köerna har ringlat långa. I söndags var vi äntligen där. Hade fått tips att boka biljett i förväg till den tillfälliga utställningen med John Singer Sargents konst för att undvika kö (men annars är det gratis att gå in på muséet). Så fantastiskt att se denna vackra renovering och få uppleva museets enorma samling av klassiska verk igen på ett nytt sätt.

Den nya Skulpturgården breder ut sig som en italiensk piazza. Underbart att njuta av skulpturerna och Ljusgården badar i ett behagligt naturligt ljus från taket.

Elsa mohair knit polo neck- klicka här

Skulpturparken är otroligt vacker! Här kan man stanna länge.

Nationalmuseum i Stockholm uppfördes efter Berlinarkitekten Friedrich August Stülers ritningar, och det är baserat på hans originalarkitektur som Wingårdhs arkitektbyrå tillsammans med arkitekt Erik Wikerstål öppnat upp, återställt och moderniserat byggnaden.

Nationalmuseum är Sveriges ledande konst- och designmuseum. Konsten på väggarna kommer fram och blir extra intressanta då väggarna i den olika rummen har målats i vackra färger. Här med gröna väggar.

Från fönstren kan man se Stockholms slott på andra sidan.

En av de största förändringarna i museet är ett större ljusinsläpp och en ny ljuspalett vars tanke är att lyfta fram konsten. De tidigare täckta fönstren som skyddade konsten mot solljus är utbytta till högteknologiska fönster som släpper in ljus utan att skada.

I det renoverade museet står både konst och människa i centrum. Tanken är att man ska kunna träffas, fika, läsa eller bara vara utan att behöva betala entré. Jag skulle kunna gå hit varje dag o njuta. Verkligen en plats att kunna må bra och känna sig avstressad. Här i min Edith silk blouse.

 

Restaurangen och caféet har flyttat till entréplanet där de fått ett inbjudande läge med utsikten över Kungliga slottet. Även här är inredning och renovering gjord med mycket känsla och man hittar världens godaste Äppelmazariner!