Resa till Bali för att träffa leverantörer och få inspiration

De senaste åren har jag besökt Bali flera gånger. Förra våren hade jag möjlighet att stanna i 3 månader och det var en fantastisk vistelse. Älskar denna ö! Den härliga grönskan gör att man mår bra och i mina ögon är det kombinationen av hav o gröna risfält som gör Bali så vackert.

Vad som mer är fantastiskt på Bali är att träffa alla vänliga Balineser. Jag upplever att de har ett bra liv, tar hand om varandra och lever med mycket mindre stress än oss västerlänningar. 96% är hinduer och oftast mycket troende. För Balineser är det viktigt med religösa cermonier, deras tempel och att offra osv. Offergåvor o rökelse finns framför varje hus, butik o restaurang. Det ingår i den hindu-balinesiska kulturen att på alla sätt upprätthålla harmoni. Balineserna har även ett estetiskt sinne som sätter en vacker prägel på allt från hotell, restauranger, mat o hantverk.

Maten är fantastisk på Bali. Man kan äta både god och mycket spännande hälsosam mat här. Färska juicer varje dag och att börja morgonen med en smoothie bowl är en sensation både för mage o öga!

Mycket har det också att göra med alla bra råvaror, speciellt frukt och grönsaker!

På Bali finns mängder av bra restauranger med fisk, kött, vegetariskt, indonesiskt, thailändskt, japanskt, allt…En av många favoriter är hotellet the slows restaurang. Här kan man äta mycket god lunch och samtidigt njuta av den härliga atmosfären.

Det finns även mycket härligt att shoppa. Ikat Batik på Monkey Forest Road i UBUD är en helt fantastisk butik. Här hittar man underbar indigo batik i kuddar, kläder, sjalar osv. Ett måste om man gillar indigo!